Wat is padbol?

Wat is padbol?

Padbol wordt - in tegenstelling tot grote broer padel - gespeeld met de voeten. Doordat het terrein omringd is door U-vormige glazen is het in feite een mix van sporten: vleugjes padel, tennis, squash, voetbal en volleybal. Net als bij padel maken de wanden onderdeel uit van het spel. Een wedstrijd wordt altijd 2 versus 2 gespeeld, en mag pas overgespeeld worden na minstens 2 en maximum 3 uitgewisselde balcontacten tussen de teamgenoten. Uitzonderlijk mag de bal na 1 balcontact worden overgespeeld:

Als de speler gebruik maakt van de glazen wanden op zijn speelhelft om de bal over te spelen
Als de speler zich in de rode zone bevindt, wat een 1 meter breed gebied is aan weerszijden van het net

Enige wat je nodig hebt om te spelen is een voetbal. Voor de rest mag je gans je lichaam in de strijd werpen, uitgezonderd je handen en armen. Personen met een basis aan voetbaltechniek hebben natuurlijk een streepje voor, maar niets wat onoverkomelijk is. Padbol is immers een sport die in team én tactisch wordt gespeeld, wat het zeer toegankelijk maakt voor alle leeftijden en geslachten.

Aan de beschrijving alleen al merk je dat de sport zeer attractief is, zowel om te spelen als om naar te kijken. Wedden dat je er meteen aan verkocht bent?

Wat zijn de spelregels?